Uitgaan

Kom eten, proeven en genieten op het VIStival!

Advertentie:

DEN OEVER – Den Oever maakt zich op voor het tiende Vistival! Het culinaire evenement, dat geheel in het teken van vis van onze Nederlandse vissers staat, zal dit jaar op 13 juli van 10.00 tot 17.00 plaatsvinden. En omdat we een jubileum te vieren hebben, sluiten we dit jaar af met een gezellige feestavond op het haventerrein!

Het haventerrein in Den Oever zal wederom worden omgetoverd tot een culinair walhalla waar de visliefhebber warm voor loopt. Het Vistival staat geheel in het teken van vis die in de Hoofdstad van de ZeeVerse Vis wordt aangeland door de Oeverse vissers. Lokale chef-koks én kokkerellende vissers van het Visbakteam laten zien wat er in huis is. Ze laten zien hoe simpel het bereiden van een oer-Hollands visje is, zoals Schol, Wijting, Tong maar ook Hollandse Garnalen en Langoustines!

In de visafslag staat een mooie vis-voeltafel waar een enthousiaste oud-visser u kennis laat maken met de verschillende vissoorten. Hij vertelt hoe u de verschillende vissoorten kunt herkennen, grappige weetjes en leuke anekdotes!
De Visserijschool is aanwezig met diverse schaalmodellen van vistuigen en er worden netten geboet. De leraren van de visserijschool, oud-vissers, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over het leven in de visserij. Langs de kade liggen verschillende kotters waar vissers u meer kunnen vertellen over de verschillende vistechnieken.

Ook aan de kinderen is gedacht! Voor de allerkleinste is er een draaimolen en een clown die de mooiste creaties maakt met ballonnen. Voor de wat grotere kinderen is er een interactieve attractie, wat dat precies inhoudt moet je zelf maar komen bekijken! Daarnaast hebben we dit jaar het opdrachtenboekje ook nog. Spelenderwijs leren de kinderen van alles over vis en de visserij. En uiteraard mogen de ouders meedoen!
Heeft u trouwens al eens gehoord van Het Rondje langs de Kade? Dat is een wandelroute over de haven. Tijdens de wandeling komt u langs verschillende informatiezuilen met veel wetenswaardig-heden in tekst en beeld over de visserij, vis en Den Oever. Met interviews met echte vissermannen! Bij alle bedrijven op het terrein is een folder verkrijgbaar met nadere informatie over Het Rondje langs de Kade

De gemoedelijke markt zal dit jaar bestaan uit circa 80 kraampjes die over bijna het gehele haventerrein verspreid staan. De markt is bekend om zijn diversiteit, streekproducten, kleding, visserij gerelateerde kramen maar ook de lekkerste foodkramen vindt u bij ons.
Met de Oeverse kotters als decor is de vissershaven de ideale plaats om de proeverij te organiseren. De vele duizenden mensen die op het evenement afkomen worden voorgelicht over de vis, visserij en kunnen proeven van verschillende visgerechten. ’s Morgens is er gelegenheid om bij de ZeeVerse Vismarkt vis te kopen om zelf thuis te bereiden. De dag wordt omlijst door muziek van diverse koren. En met een lekker drankje erbij van café Tante Pietje kan de dag niet meer stuk!
Meer informatie: www.vistival.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button