Den HelderVideo

Streetart maakt Den Helder mooier

Advertentie:

Het is net of je in een bootje zit, aan de kade staat of je onder water bevindt: de 3D-straatkunst in Den Helder brengt je letterlijk naar een andere wereld. Na het werk bij bibliotheek School 7 maken kunstenaars uit Mexico en Polen er deze week weer drie in de Helderse binnenstad. Hier blijft het echter niet bij: dit moet een jaarlijkse traditie worden.

Het begon vorig jaar juli toen de Amerikaanse kunstenaar Nate Baranowski op de Keizersbrug een bijzonder realistisch werk maakte. Eén blik op het straatschilderij aan de Beatrixstraat en het was net of je daadwerkelijk in de gracht in het bootje zat. Door op de juiste plek te staan, leek het ook écht net of je je ergens anders bevond.

Tal van mensen maakten er foto’s en zetten ze op sociale media. Voor Anke de Vries van Citymarketing Den Helder was dat het bewijs dat de promotiecampagne werkte en ze wilde er mee doorgaan. Daarvoor ging ze ver. “Ik wilde het beste van het beste en ging voor het wauw-effect. Deze tekeningen moesten echt impact hebben. Het liefst haal ik de mensen uit de buurt, maar in dit geval ging het niet. De top van de 3D-kunstenaars zitten in het buitenland.”

Non-stop aan het werk
Zodoende kwam ze uit op Carlos Alberto, Adry del Rocio, Gregor Wosik en Ruben Poncia. De kunstenaars zijn maandag aangekomen en werken sinds dinsdag bijna non-stop aan drie straatschilderijen. De Vries hoopt dat de werken – bij het nieuwe kunstwerk de dubbele bolder en voor het in aanbouw zijnde ‘foodstation’ aan de Spoorstraat – net zoveel bekijks trekken als die van Baranowski. “Hij is pas na negen maanden weggehaald”, aldus De Vries.

Het weer zat de schilders niet echt mee, maar morgen zijn de werken gegarandeerd af. Vandaag wordt begonnen aan het derde kunstwerk. “Het is de bedoeling dat ze minstens twee, drie maanden staan, maar misschien wel langer.”

Foto: Ad Bak (DHA), verhaal en video: NH

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button