Hollands Kroon

Verwaarloosde Simba vanuit Irak onderweg naar Stichting Leeuw

Adverentie

ANNA PAULOWNA – De verwaarloosde en sterk vermagerde leeuw Simba komt vandaag per vliegtuig aan in Nederland en wordt dan opgevangen bij Stichting Leeuw. Het dier werd begin dit jaar gered in Bagdad, de hoofdstad van Irak.

Na de landing op het vliegveld bij Maastricht wordt Simba meteen naar Stichting Leeuw in Anna Paulowna gebracht. “We laten hem hier aansterken. Hij moet dan eerst nog een tijdje in quarantaine en zal later in het gewone opvangcentrum komen”, aldus een medewerkster.

Lees ook: Verwaarloosde Simba misschien naar Stichting Leeuw

Simba werd in januari van dit jaar gered. Twee militairen, die werkten op de Nederlandse ambassade, zagen op de markt in Bagdad een zwaar verwaarloosde en vermagerde leeuw in een te kleine kooi zitten.

Ze begonnen een crowdfundingsactie met hulp van de Stichting Leeuw om het dier – inmiddels Simba gedoopt – uit zijn ellendige situatie te bevrijden en naar Nederland te brengen. Dat is gelukt, er werd ruim 10.000 euro ingezameld.

Lastig
Wel duurde het een stuk langer dan verwacht om Simba te laten overkomen. Stichting Leeuw wilde het dier in maart al verwelkomen, maar liep tegen een hoop bureaucratisch gedoe aan. “Het was lastig om afspraken te maken en de papieren in orde te krijgen”, aldus de stichting. “Hij zou eigenlijk al eerder komen, maar toen werd de vlucht ineens gecanceld. Maar we zijn blij dat het nu gelukt is.”

Het zou inmiddels ook een stuk beter gaan met de leeuw. “Hij is fysiek in ieder geval enorm opgeknapt, puur vanwege het feit dat hij nu genoeg te eten heeft. Wel is hij niet buiten z’n kooi geweest, dus conditioneel loopt hij achter. En we weten nog niet welke trauma’s hij heeft overgehouden aan zijn tijd daar.”

Aansterken
De leeuw landt vandaag op het vliegveld bij Maastricht en zal dan naar Anna Paulowna worden gebracht. Als Simba weer op krachten is, zal hij terug worden gebracht naar het continent van oorsprong: Afrika.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button