Den HelderHollands KroonSport

1600 kilometer hardlopen tegen depressie

Noordkop – Een groep hardlopers start vrijdag met een tocht van 1600 kilometer langs de Nederlandse grens om aandacht te vragen voor depressie en geld in te zamelen voor de Hersenstichting. De estafette komt onder meer langs Den Helder, Den Oever en Hippolytushoef. Onder de naam “Beards4Life” hopen de vijf hardlopers €25.000,- op te halen voor het goede doel.

Eén van de mannen, Ritchie Peperkoorn, kampt zelf met depressieve gevoelens en hardlopen is voor hem een uitlaatklep. De route is symbolisch: “We lopen zoveel mogelijk langs de grens van Nederland als symbool voor de grens die veel mensen dagelijks overgaan met als mogelijk gevolg een depressie.”

Geïnteresseerden kunnen aanmoedigen als de deelnemers in de buurt langs komen. Volgens de planning rennen de heren op vrijdag 16 juli tussen 15:00 en 19:00 langs de kust tussen Julianadorp en Den Oever. De renners zijn op deze pagina live te volgen: https://beards4life.nl/route-en-tracking/. Doneren kan natuurlijk ook, via de volgende link: https://actie.hersenstichting.nl/team/beards4life.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button