Hollands Kroon

Doortraproute Wieringermeer zoekt testfietsers

Advertentie:

Hollands Kroon – De zomervakantie is begonnen. Waar kun je als oudere fietser dan veilig, ontspannen en leuk fietsen in de buurt? De gemeente Hollands Kroon heeft samen met Sport en Welzijn Wieringermeer, Sportservice en VVN Wieringerland een doortraproute door de Wieringermeer ontwikkeld en de organisaties zijn nu op zoek naar fietsers die de route willen testen en beoordelen.

Een doortraproute is een fietsroute speciaal voor oudere fietsers. Het is een mooie en veilige fietsroute met weinig hindernissen. De doortraproute is onderdeel van het programma ‘Doortrappen’. Door te fietsen blijven ouderen langer gezond en sociaal. Ook vergroot het de kans dat zij minder snel hulp van anderen nodig hebben. Het doel van het programma ‘Doortrappen’ is dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen. Bijvoorbeeld door fietslessen, fietsaanpassingen en dus ook speciale doortraproutes.

De doortraproute loopt door de Wieringermeer en verbindt de vier dorpen met een veilige fietsroute. De route is 40 kilometer lang, maar kan ook ingekort worden tot 25 kilometer. Het is een mooie route, met veel groen, weinig hindernissen en veilige fietspaden en kruisingen.

De fietsroute Doortrappen, 4 dorpen in de Wieringermeer is te vinden op route.nl. Wie de route heeft gefietst wordt verzocht een beoordelingsformulier in te vullen. Zo kan de route nog beter worden gemaakt.

Meer weten over de doortraproute in de Wieringermeer? Stuur dan een e-mail naar Sport Welzijn Wieringermeer.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button