Sport

Beachhandbalsters Europees kampioen, belangrijke rol voor Noordkoppers Blom, de Wolf en Slippens

Advertentie:

Izmir – Nederland heeft er een belangrijk kampioenschap bij in het beachhandbal. Na een zinderende finale tegen Hongarije gingen de Dames Onder 17 naar huis met de Europese titel. Een belangrijke rol was daarin weggelegd voor Ilva Blom uit Kolhorn, actief in de Eredivisie bij VZV. Haar teamgenoot en keepster Nienke Slippens was ook present en maakte indruk. Lisa de Wolf van HV Niedorp liet ook sterk spel in de verschillende wedstrijden zien. De titel werd veroverd in het Turkse Izmir.

Beide landen waren aan elkaar gewaagd. Het Nederlandse team bleek net iets beter op elkaar ingespeeld te zijn en het hoofd koel te houden. In de poule waren er uitstekende resultaten tegen onder andere Kroatië, Frankrijk en Duitsland. In de kwartfinale werd het sterke Oekraïne geklopt. Dit duel werd net als de finale beslist door shoot-outs.

Vervolgens troffen de talenten Zweden in de halve finales van het Europese kampioenschap. In dat duel had de jeugdformatie slechts twee sets nodig, want met 22-14 en 15-8 werd de Scandinavische tegenstander bijzonder overtuigend aan de kant gezet. Nederland liet zeer sterk spel zien, en de dames uit de Noordkop waren uitermate geconcentreerd en sterk. En toen was het tijd voor de finale. Hongarije heeft altijd een topteam, en ook deze keer hadden ze tijdens de poule wedstrijden grote indruk gemaakt.

Shoot-outs
De eerste set in de finale ging Nederland onderuit met 20-22. In de tweede set werd dat rechtgezet, en werd er met 25-20 gewonnen. Het werd daarna extra warm in de Turkse stad. Bij het nemen van de reguliere serie in de shoot-outs werd er door beide partijen geen misstap gemaakt. Blom en de Wolf waren allebei doeltreffend. Daarna was er een heldenrol voor Slippens die bij de tussenstand van 15-13 de bal stopte. Nederland had de titel gepakt en iedere trotse Nederlander moest een traantje van vreugde wegpinken.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button