Kop van Noord-Holland

Mogelijk vertraging bij testuitslagen Corona

Adverentie

Kop van Noord-Holland – De kans is groot dat mensen die zich het afgelopen weekend hebben laten testen in één van de teststraten van GGD Hollands Noorden, later dan normaal de uitslag ontvangen. Er zijn technische problemen bij het laboratorium Saltro in Utrecht, die veel testen op de aanwezigheid van het coronavirus onderzoekt. Bovendien is het aantal afgenomen testen de afgelopen dagen explosief gestegen, waardoor capaciteitsproblemen bij het laboratorium zijn ontstaan.

GGD Hollands Noorden krijgt veel boze telefoontjes van mensen die zich hebben laten testen. Hoewel de GGD begrip heeft voor de irritaties die de late uitslag met zich meebrengt, wil de organisatie benadrukken dat zij volledig buiten de verlate beschikbaarheid van testuitslagen staat. De afgenomen testen zijn tijdig afgeleverd bij het laboratorium. Het heeft ook geen zin hierover de GGD te bellen.

Hoe werkt het? Na afname van de test in de GGD-teststraten, gaan de afgenomen testen via een spoedkoerier naar het laboratorium. Daar wordt de test onderzocht. Over het algemeen is de uitslag ruim binnen 24 uur bekend. Het laboratorium registreert de uitslag in het geautomatiseerde systeem CoronIT van de GGD. Ook is de uitslag zichtbaar op de CoronaCheck-app.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button