Noord-Holland

Corona-overbruggingsfinanciering voor startsups en scale-ups

Regio Noordkop – Van 29 april tot 1 juli 2020 hebben 222 startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers uit de provincie Noord-Holland een Corona-OverbruggingsLening (COL) gekregen voor een totaalbedrag van 66.000.000 euro. Dat blijkt uit de tussentijdse rapportage van Techleap.nl, dat de COL-portal beheert en analyseert.

De Corona-OverbruggingsLening (COL) is een door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat beschikbaar gesteld noodkrediet voor innovatieve ondernemers en mkb’ers zonder bancaire kredietrelatie die in financiële problemen zijn gekomen door COVID-19.

Regionale animo
Een groot deel van de bedrijven die een COL-lening kreeg, zijn ondernemingen die zich al in een scale-up-fase bevinden of een investeerder aan boord hebben. Het gaat dus voornamelijk om bedrijven met een bewezen innovatie en een duurzaam bedrijfsmodel. Bedrijven uit de sectoren Hightech, Medtech en Life Sciences kregen percentueel het vaakst een overbruggingslening toegekend.

Van 29 april tot 1 juli 2020 hebben 222 startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers uit de provincie Noord-Holland een Corona-OverbruggingsLening (COL) gekregen voor een totaalbedrag van ruim 66.000.000 euro. Van de in totaal 1766 landelijke aanvragen voor de COL kwam 33 procent binnen bij het Innovatiefonds Noord-Holland. Van deze aanvragen werd 38 procent gehonoreerd. De gemiddelde doorlooptijd -van aanvraag tot beslissing tot verstrekken van een lening- was in Noord-Holland 27 kalenderdagen. Het gemiddeld aangevraagd bedrag is regionaal ruim 297.000 euro per bedrijf.

Landelijk
Van alle landelijke aanvragen tot 1 juli is de prognose dat uiteindelijk circa 40% wordt toegekend. Er wordt naar verwachting € 217 miljoen uitgekeerd voor de aanvragen tot 1 juli. Voor de COL is in totaal 300 miljoen euro beschikbaar gesteld door het kabinet. De verwachting is dat de resterende 83 miljoen euro voor 1 oktober 2020 uitgekeerd wordt, de einddatum van de COL.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button