Texel

GGD opent testlocatie op Texel

Texel – Met ingang van 17 augustus bestaat de mogelijkheid een coronatest te laten uitvoeren op Texel. GGD Hollands Noorden heeft hiertoe besloten om de reisafstand voor de eilandbewoners te beperken. Bovendien zijn er op dit moment erg veel toeristen op het eiland.

Het aanbieden van een test op het eiland verlaagt de drempel om zich te laten testen als zich corona-gelieerde klachten voordoen bij inwoners van Texel of toeristen die daar verblijven.

De testlocatie wordt ingericht in leer-werkbedrijf De Bolder (Reijer Keijserstraat 8) in Den Burg. Deze is elke dag ongeveer een uur open. Onder verantwoordelijkheid van de GGD verzorgt diagnostisch centrum Starlet de testen. Testen worden uitsluitend op afspraak afgenomen. De afspraken worden ingepland door het landelijke callcenter (0800-1202). Dit telefoonnummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Ook kan via de website Rijksoverheid.nl/coronatest een afspraak worden gemaakt. Om een afspraak te maken is een DigiD noodzakelijk.

Vanaf zondagmiddag 16 augustus is het mogelijk een in te plannen. Als blijkt dat de beschikbare capaciteit is bereikt, wordt ingepland op dichtstbijzijnde andere teststraat van GGD Hollands Noorden. Het streven is dat mensen die zich hebben laten testen binnen 48 uur worden gebeld met de uitslag. Tot die tijd mogen mensen hun huis of vakantieverblijf niet verlaten om zo eventuele verdere besmettingen te voorkomen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button