Cultuur/NatuurDen Helder

Onderhoud in Donkere Duinen

Den Helder – In de Donkere Duinen wordt vanaf maandag 17 augustus druk gewerkt: bomen langs de hoofdpaden krijgen een snoeibeurt en dode bomen worden weggezaagd.

Bezoekers hebben geen last van de werkzaamheden, maar er wordt gewerkt met elektrisch gereedschap welke voor geluidoverlast kunnen zorgen. Voor de veiligheid van mens en dier worden paden van tijd tot tijd afgesloten. Hier zullen verkeersregelaars bij staan.

Voedsel voor spechten
Dode bomen die niet direct gevaar opleveren blijven staan. Zo kunnen bijvoorbeeld spechten er voedsel zoeken en broeden. Het hout dat vrijkomt blijft zoveel mogelijk in het bos achter.
Vorige zomer is al een start gemaakt met dit onderhoud. De werkzaamheden nemen ongeveer drie weken in beslag.

Na het snoeiwerk in het bos gaat de snoeischaar nog in het groen langs het fietspad achter de Streepjesberg.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button