Den Helder

Schot in het vervangen van verkeersborden

Den Helder – Het vervangen van 4.500 verkeersborden die niet duidelijk meer leesbaar zijn, krom staan of vuurwerkschade hebben is een hele klus. In de aanpak hiervan is gemeente Den Helder een achterstand aan het wegwerken. Dit zal nog zeker anderhalf jaar duren.

Er zijn nu 700 vervangen borden te vinden in Den Helder en Julianadorp. De gemeente heeft er in Den Helder nog 3.800 te gaan. In Julianadorp moeten zij nog onderzoeken om hoeveel borden het gaat.

Het vervangen van de borden en palen gebeurt in fases. De 700 nieuwe borden staan in Huisduinen, De Schooten, Nieuw Den Helder Zuidoost en de Geleerdenbuurt. Dit jaar komt de gemeente ook nog toe aan de Indische buurt, Friese buurt, De Kooy, Guldemond en Westoever. Dan hebben ze dertig procent vervangen. Volgend jaar zijn de borden in het centrum, Dirksz Admiraal en Julianadorp aan de beurt.

Melding is belangrijk
Wie een verkeersbord of paal ziet dat onderhoud nodig heeft, kan dit melden aan de gemeente. De medewerkers in de openbare ruimte letten ook op dit soort zaken, maar zien niet alles. Meldingen van inwoners zijn enorm welkom. Melden kan via de app Makkelijk Melden. Of gebruik het meldingsformulier op denhelder.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button