Den HelderZakelijk

Stichting Kinderopvang start met nieuwe locaties

Den Helder – Stichting Kinderopvang Den Helder (SKDH) opent na de zomervakantie drie nieuwe locaties voor kinderopvang in Den Helder. Vanaf 17 augustus kunnen peuters naar peuterspeel- en leergroep (PSL) de Tovertuin in de Tuindorpschool en in de middag (12.30-18.00 uur) is kinderdagverblijf (KDV) de Tovertuin geopend. PSL Koraaleiland, in brede school IJsselmeerstraat, zal op 1 september haar deuren openen.

PSL Koraaleiland is gelegen tegenover PSL de Bonte Bijtjes waardoor zij nauw kunnen samenwerken met de naastgelegen brede school. Beide nieuwe locaties bieden voorschoolse educatie (VE). Na de zomervakantie opent ook buitenschoolse opvang (BSO) ’t Tuselant in de gelijknamige basisschool waar 4- tot en met 12-jarigen voor schooltijd (incl. ontbijt) en na schooltijd welkom zijn.

Voorschoolse educatie
Op PSL Koraaleiland krijgen de 2,5 – tot 4-jarigen voorschoolse educatie (VE) volgens het taalstimuleringsprogramma Uk & Puk. Hierbij brengen VE-gecertificeerde pedagogisch medewerkers de peuters spelenderwijs taal-, sociaal-emotionele en overige vaardigheden bij die een goede start op de basisschool mogelijk maken.

De kinderen op PSL de Tovertuin gaan hun vaardigheden ontwikkelen aan de hand van de VE methode Startblokken. Hier wordt ook gewerkt vanuit de benadering Reggio Emilia waarbij er veel gebruikt gemaakt zal worden van de nieuwe grote natuurtuin. Beide peuterspeel- en leergroepen zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van 08:30 – 12:30 uur.

Openingsfeest
Basisschool ’t Tuselant en BSO ’t Tuselant starten het nieuwe schooljaar met een feestelijke opening. De opening wordt onder muzikale begeleiding verricht door burgemeester Nobel. De basisschool en SKDH onthullen haar nieuwe logo’s en de nieuw aangelegde schooltuin wordt officieel in gebruik genomen. Ook de kinderen van SKDH ’s peuterspeel- en leergroep De Woelwaters en BSO ‘t Tuselant kunnen daar straks heerlijk spelen. De nieuwe tuin is avontuurlijk aangelegd met een nieuwe buitenkeuken, veel ruimte om te bewegen en met een uitdagend klim en klauter parcours.

Voor meer informatie en aanmelden kunnen ouders terecht op skdh.nl of ze kunnen telefonisch contact opnemen met het bureau bestuur en ondersteuning op nummer 0223 – 614 202.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button