Sport

VZV te sterk voor Volendam

JuRo Unirek/VZV heeft ook de thuiswedstrijd tegen promovendus Garage Kil/Volendam gewonnen. De thuisploeg heeft in dit treffen steeds de wedstrijd in handen gehad, al werd in de slotfase wederom slordig gespeeld door het team van Rolf Schulte.

Djazzmin Trabelsi opende in de 4e minuut de score, nadat keepster Amber Zomerdijk een paar knappe reddingen moest verrichten, waarna Lisanne Kolken de 2-0 aantekende. Het team van coach Ruud van der Broeck verweerde zich echter ook kranig, tot de 10e minuut bleef het in ‘t spoor van de thuisploeg: 4-3. Hierna nam VZV het heft in handen, halverwege de eerst helft had de thuisploeg een ruime voorsprong door drie treffers van Lisanne Kolken, waarvan 1 uit een strafworp en twee razendsnelle breaks.

Djazzmin Trabelsi liet met een prachtig lobje uit een snelle break de Volendam goalie kansloos, waarna Dominique Koppe de 8-4 scoorde. Lisanne Kolken was behoorlijk op schot en verzilverde nog weer twee penalty’s: 10-6. Na 20 minuten nam VZV coach Rolf Schulte een time-out nadat Silvana Koppe en Kim Molenaar met twee treffers VZV op 13-8 had gebracht. Meteen na deze onderbreking scoorde Lisa Vlug op formidabele wijze 14-8 uit de hoek, na eerst nog een prima redding van de Volendam sluitpost. De thuisploeg ging zelfs met een ruime voorsprong naar het rustsignaal. Kim Jimmink scoorde drie fraaie treffers binnen de twee minuten en Esma Staal maakten de laatste treffers voor de thee. Ruststand 20-12.

Strafworp
Ook na de pauze nam de thuisploeg het heft weer in handen. Maud Kruijer pegelde de eerste twee fraaie treffers in de kruising en ook Dominique Koppe kwam tot scoren. Lisanne Kolken mocht weer een strafworp nemen voor VZV. De altijd trefzekere Kolken miste echter dit buitenkansje, maar werd ondanks deze misser topscorer met zeven treffers, keepster Ellen Overman tikte met een geweldige reflex de bal uit haar doel. Djazzmin Trabelsi scoorde 24-13, waarna voor VZV een tijdstraf volgde en twee Volendam treffers tegen: 24-15. Halverwege het tweede bedrijf was het verschil tien punten: 30-20.

Natuurlijk speelde de thuisploeg een gewonnen wedstrijd, maar net als in voorgaande wedstrijden kon VZV de concentratie niet vasthouden en werd er slordig met de kansen omgesprongen. Met een time-out probeerde Rolf Schulte hier verandering in te brengen, maar de thuisploeg wist hier geen gevolg aan te geven. Het scoorde zelf ook wel, maar liet Volendam toch weer dichterbij komen. Kim Molenaar en Carmen v.d. Kroon hielden het verschil nog op tien (34-24) en Lisanne Baker (die de plaats van Amber Zomerdijk onder de lat had overgenomen) verrichtte nog enkele prima reddingen. In het Volendam doel presteerde Ellen Overman hetzelfde, een tijdstraf voor VZV hielp de gasten ook nog dichterbij (35-27), al zorgde Esma Staal met een fraaie treffer voor 36-27.

Slordig spel leverde nog twee tegentreffers op en Florance Kos wist voor VZV het net nog een keer te bollen, al was de laatste score toch nog voor de Volendammers. Eindstand 37-30. Doelpunten: Lisanne Kolken 7, Dominique Koppe 4, Kim Molenaar 4,Lotte Prak 4, Esma Staal 4, Djazzmin Trabelsi 3, Kim Jimmink 3, Maud Kruijer 2,Florance Kos 2,Silvana Koppe 2, Lisa Vlug 1, Carmen v d Kroon 1.

Zaterdag 23 november speelt JuRo Unirek/VZV de uitwedstrijd tegen Voorwaarts uit Twello om 20.00 uur. De Supportersbus vertrekt om 16.15 vanaf Sportpark de Kogge.