Den Helder

Vogelasiel De Paddestoel per direct gesloten

Advertentie:

Den Helder – Vogelasiel De Paddestoel in Den Helder is per direct gesloten. Rond het middaguur is vrijdag een tak door het dak gevallen. Daarbij is asbest vrijgekomen. Niemand raakte gewond, maar het asiel kan niet open voordat alle asbest is opgeruimd. Omdat de opvang in slechte staat verkeerd en al jaren wacht op nieuwbouw heeft het bestuur besloten te stoppen met de opvang van dieren. “Hoe erg het ook is, het is klaar.”

“We mogen niet meer naar binnen. Het wachten is tot we bij de dieren kunnen als de asbest weg is,” vertelt beheerder Ruth Kraak van het vogelasiel, met een brok in haar keel. Het vogelasiel kampt al jaren met achterstallig onderhoud in afwachting van nieuwbouw bij de Helderse Vallei. Kraak: “De boel is verzakt en met het uitzicht op weer uitstel van de nieuwbouw is het klaar nu.”

Het vogelasiel zit overvol met vogels. Afgelopen week plaatste De Paddestoel al beelden van meeuwen die vanwege ruimtegebrek in de kantine van het asiel opgevangen moesten worden. “Het is een drama. We waren het al zat en de motivatie om door te gaan was al weg. We brengen de dieren naar andere opvangen. De deur is dicht. We nemen niets meer aan.”

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

5 reacties

 1. Dit had nooit mogen gebeuren, twee jaar geleden zouden de handtekeningen gezet zijn voor nieuwbouw bij de Helderse Vallei. En een tak bij heldere hemel, maar wat een impact. Alle maar dan ook alle gevederde vriendjes kregen een plekje, en ook als je geen veertjes maar haartjes of stekels hebt, er werd altijd een plekje gevonden. Medewerkers hebben een keet, vogels vliegles in hun kantine.
  Het doek is gevallen.
  Doet mij heel veel verdriet, maar gaat er nu dan eindelijk wat gebeuren?

 2. heel NL is een zooitje……. het wordt tijd dat die Rutte opsodemieterd en dat er een echte leider komt of een oorlog dat zou ook nog een uitkomst kunnen zijn

  1. Helemaal mee eens, oorlog is de beste optie want dan lost het probleem overbevolking zich ook meteen op

   1. op de manier hoe de VS nu China, Rusland etc aan het provoceren is zal het niet lang meer duren

Wellicht ook interessant

Back to top button