Sport

Wironruiters houden Cross4Joy

Adverentie

Hippolytushoef – Paardrijvereniging de Wironruiters uit Hippolytushoef houdt op zondag 21 augustus een Cross4Joy. Onder leiding van de bevlogen instructrice Kirsti Nap, zullen deze dag meerdere combinaties paarden of pony’s en hun ruiters, zich wagen aan meerdere crosshindernissen over het eigen terrein van de Wironruiters.

De Cross4Joy is een initiatief vanuit de eigen leden. Jessica Kooijman heeft in samenwerking met Kirsti Nap, de vaste instructrice van de vereniging, toegewerkt naar een laagdrempelig evenement waar plezier met het paard voorop staat. Geen echte wedstrijd. Plezier hebben met elkaar en als toetje het parcours in zijn geheel rijden. De hindernissen kunnen met verschillende hoogtes genomen worden. Zo blijft er altijd een mogelijkheid om een hindernis te nemen. Lukt het even niet, dan kan de ruiter het opnieuw proberen. Lukt het dan nog niet dan kan een volgende hindernis worden genomen. Op deze manier kan iedereen een parcours rijden, wat bij een deelnemer past. Elke combinatie gaat met een goed gevoel weer naar huis.

De hindernissen zijn allemaal verschillend; er liggen boomstammen in verschillende diktes, een hindernis van banden. Er is een greppel, een muur en een bezembak. De paarden worden blootgesteld aan flink wat uitdaging. De een zal springen zonder te kijken, de ander zal eerst de hindernis van dichtbij bekijken. Dit is allemaal goed te volgen vanaf het buitenterras aan de achterzijde van de kantine. Deze zal open zijn voor publiek en vanaf hier hebben de bezoekers goed zicht op alles wat er gebeurd op het terrein.

Deelnemen?
Er is nog mogelijkheid om deel te nemen aan de Cross4Joy. Dit kan door een mail te sturen aan jbkooijman@hotmail.com. Onder vermelding van naam, leeftijd, naam paard/pony en schofthoogte. Kosten €20,- per start (leden), €25,- per start (niet-leden) een tweede ronde kost €5,-. De kantine en het terras zijn open tijdens de cross. Publiek is welkom.

Nog meer activiteiten
Ook na de zomervakantie zijn er volop activiteiten gepland. Er is weer genoeg uitdaging voor iedereen die paarden/ pony’s liefhebben!
– 19/20 augustus Ponykamp op eigen terrein
– 28 augustus federatiedressuurwedstrijd
– 2 september Working Equitation 4 Kids
– 2 september gastles van Jacob van der Heide
– 11 september open onderlinge wedstrijd (springen, dressuur en bixie)

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button