Overige

Zakelijk geld lenen? Volg deze 5 stappen

Advertentie:

Wil je een zakelijke lening aanvragen voor jouw bedrijf, maar heb je geen idee hoe dit in zijn werk gaat? Dan kun je vast en zeker nog wel wat hulp gebruiken bij het aanvraagproces. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wanneer je de onderstaande 5 stappen volgt, is een zakelijke financiering aanvragen namelijk een fluitje van een cent.

Stap 1: Kies een geschikte financieringsvorm
Voordat je een financiering aanvraagt, moet je allereerst weten dat er verschillende mogelijkheden zijn. Je kunt een zakelijke lening aanvragen, maar ook voor zakelijk krediet kiezen. Beide vormen verschillen in een aantal opzichten van elkaar. Kies je voor een zakelijke lening? Dan ontvang je het bedrag in één keer op jouw zakelijke rekening. Bij zakelijk krediet zet een geldverstrekker het bedrag voor je klaar op een speciaal geopende rekening. Daarnaast zit er verschil in de rente. Bij een zakelijke lening betaal je rente over het hele bedrag, terwijl er bij zakelijk krediet alleen rente berekend wordt over het bedrag dat je opneemt.

Stap 2: Ga op zoek naar een geldverstrekker
Weet je inmiddels wat de beste zakelijke lening voor jouw bedrijf is? Dan wil je de betreffende financieringsvorm waarschijnlijk zo snel mogelijk aanvragen. Lastig is dit niet, want bij nagenoeg iedere geldverstrekker kun je tegenwoordig wel zakelijk geld lenen. Het is alleen niet verstandig om bij de eerste de beste partij direct een aanvraag in te dienen. De mogelijkheden voor en opbouw van een zakelijke lening kan namelijk behoorlijk verschillen. Daarom raden wij je altijd aan een vergelijking te maken voordat je de knoop doorhakt.

Stap 3: Bereken hoeveel je kunt lenen en wat de lening je kost
Omdat zakelijk lenen geld kost, gaat jouw voorkeur vast en zeker uit naar een goedkope zakelijke lening. De kosten van een zakelijke lening kunnen per geldverstrekker behoorlijk verschillen. Zo betaal je bij de ene partij een (veel) hogere rente dan bij de andere partij. Bereken daarom altijd eerst hoeveel een zakelijke lening je per maand kost voordat je er eentje afsluit. Vergeet daarnaast ook niet om te kijken hoeveel geld je kunt lenen. Ook hierin kunnen geldverstrekkers namelijk behoorlijk van elkaar verschillen.

Stap 4: Dien een aanvraag in
Als je een geldverstrekker gevonden hebt die een lening aanbiedt die je aanstaat, dien je hier een aanvraag voor in. Hier hoef je de deur meestal niet voor uit, want bij veel geldverstrekkers kun je online een zakelijke lening aanvragen. Voordat je een aanvraag indient is het handig om de benodigde documenten bij de hand te hebben. In eerste instantie heb je in ieder geval de bij- en afschrijvingen en de jaarrekening van jouw bedrijf nodig.

Stap 5: Teken de contracten
Op basis van de door jou aangeleverde documenten en gegevens doet een geldverstrekker je een aanbod op maat. Staat dit aanbod je aan? Dan word je gevraagd om meer informatie aan te leveren en de contracten te tekenen. Ook hier hoef je vandaag de dag de deur niet meer voor uit, want je kunt online tekenen. Nadat je getekend hebt, zorgt een geldverstrekker ervoor dat het bedrag op de afgesproken ingangsdatum tot jouw beschikking staat.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button