Den Helder

Brugdelen Willemsoord vastgezet

Adverentie

Om te voorkomen dat er vaker ongelukken gebeuren met de loopbrug op Willemsoord zijn maatregelen getroffen. In een brief van het college aan de raad, in antwoord op raadsvragen van het CDA, wordt gemeld dat de brugdelen nu zijn vastgezet.

Die delen zaten los en dat had een reden. De stalen brugdelen waren niet met pinnen vastgezet in verband met het kunnen meebewegen met de waterstand. Na het ongeval (een vrouw fietste over de loopbrug, die bleek open te zijn gezet en de vrouw kwam daardoor ernstig ten val en raakte gewond) zijn de delen wel vastgezet. “Ze moeten nu wel zeer regelmatig worden gecontroleerd om aan te passen aan de waterstand”, aldus het college.

Het college zegt het met het CDA eens te zijn dat bij een uitgaansgebied het risico van levensgevaarlijke acties door derden tot een minimum beperkt moet worden, maar stelt ook dat niet alles te voorkomen is. Het is volgens het college niet eerder voorgekomen dat onbevoegden de loopbrug hadden opengezet.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button