Den Helder

Lijn5 stopt met jeugdhulp leveren

Advertentie:

Stichting Lijn5, landelijke aanbieder van jeugdhulp voor jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB), gaat stoppen met het leveren van jeugdhulp. Dat raakt ook Den Helder.

Het was reeds langer bekend dat Lijn5 kampte met structurele financiële problemen. De financiële tekorten speelden minder in Noord-Holland dan in de andere regio’s in het land. De moederorganisatie van Lijn5 – Stichting De Opbouw – vulde de afgelopen jaren de tekorten aan uit de middelen van de overige zorgorganisaties van De Opbouw (ouderenzorg en verstandelijk gehandicapten zorg). De Raad van Bestuur van De Opbouw heeft moeten constateren dat het langer financieren van Lijn5 vanuit de andere zorgorganisaties de benodigde investeringen in deze organisaties in gevaar brengen en heeft derhalve besloten de tekorten niet langer te dragen.

Lijn5 heeft van Stichting De Opbouw de tijd gekregen om de zorgcontinuïteit van hun cliënten te borgen en werkgeverschap voor hun personeel te regelen. Er lopen op dit moment twee sporen:
1. Lijn5 gaat als geheel over naar een andere, landelijke aanbieder.
2. Lijn5 wordt opgeknipt per regio en gaat over naar een of meerdere aanbieder(s) in die regio.

Keuze
De directie geeft aan dat beide paden veelbelovend zijn en er nog deze maand een keuze wordt gemaakt. Vóór 1 oktober 2019 moet duidelijk worden welke partijen de zorg overnemen. Lijn5 streeft ernaar om vóór 1 januari 2020 de concrete overdracht van zorg en medewerkers te realiseren. Uiterlijk in het eerste kwartaal van 2020 moet de overdracht van Lijn5 zijn afgerond.

In Den Helder gaat het op dit moment om 13 cliënten, laat de gemeente weten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button