Den Helder

Startschot op bouwplaats Halte Bellevue

Het startschot voor de bouw van Halte Bellevue werd donderdag 12 september feestelijk afgevuurd op de bouwplaats van het toekomstige centrum.

Op de bouwplaats stond een grote partytent en de viskraam van Vishal Den Helder. Drankjes werden ingeschonken door personeel en het bier van Stadsbrouwerij Helderse Jongens werd plaatselijk getapt. Na een drankje gedaan te hebben verzamelden de werkgevers van het toekomstige Halte Bellevue op het midden van de bouwplaats. Ze staken met een fakkel het kanon aan, waarna de bouwplaats vol lag met confetti.

“Eindelijk gaat het dan gebeuren, we gaan het hier opbouwen”, zei wethouder Michiel Wouters, waarna een gil van een peuter volgde en de bezoekers hard lachten. “De jeugd is al enthousiast!”

Historie
Het nieuw te bouwen Foodstation aan de kop van de Spoorstraat krijgt als naam Halte Bellevue. Daarmee koos Helder Vastgoed BV voor een puur Nederlandse naam, die ook nog eens historisch verantwoord is, want 61 jaar geleden stond op ongeveer dezelfde plek Hotel Bellevue. De architectuur van Halte Bellevue refereert aan het vroegere treinstation dat zich tot 1958 iets verderop bevond, waar nu het Bernhardplein is.

De aanduiding halte past geheel in de sfeer van het vroegere treinstation en is straks een gezellig rustpunt om even bij te kletsen met een hapje en een drankje. En dan is het ook nog eens de plek voor de Nieuwedieper waar ze versproducten kunnen krijgen.

Trefwoorden
Toon meer

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button