Den Helder

Welke eigenschappen moet de nieuwe burgemeester hebben?

Adverentie

Met het vertrek van burgemeester Schuiling gaat Den Helder op zoek naar een nieuwe burgemeester. Wie dat wordt? Dat is nog niet bekend. Eerst wil de gemeenteraad graag weten wat de inwoners belangrijke eigenschappen vinden voor een burgemeester.

Welke eigenschappen zijn onmisbaar voor de beste burgemeester voor Den Helder? Via een inwonerspeiling kan een ieder zijn of haar voorkeur uitspreken. Dat kan tot 30 september 2019.

De gemeenteraad van Den Helder stelt een profielschets vast voor de nieuwe burgemeester. Als onderdeel van de zoektocht naar de beste kandidaat voor deze belangrijke functie, vraagt de gemeenteraad haar inwoners naar welk type persoon gezocht moet worden. Wat zijn belangrijke eigenschappen voor de burgemeester? Wat voor persoon moet de nieuwe burgemeester zijn? De gemeenteraad neemt de reacties van de inwoners mee in de profielschets.

Taken burgemeester
De burgemeester is voorzitter van de gemeenteraad en van het college van burgemeester en wethouders. Daarnaast heeft de burgemeester een belangrijke taak bij het handhaven van openbare orde en veiligheid. Vanzelfsprekend is er ook een belangrijke ceremoniële functie. Een vertrouwenscommissie wordt gekozen uit de leden van de gemeenteraad en begeleid het benoemingsproces. Elke gemeenteraadsfractie levert één commissielid. De bevoegdheden van de vertrouwenscommissie worden vastgelegd in een verordening.

De gemeenteraad stelt een profielschets vast. Dit document is leidend in de zoektocht naar de nieuwe burgemeester van Den Helder. Na een uiterst zorgvuldige procedure benoemt de koning de nieuwe burgemeester. De verwachting is dat nog voor de zomer bekend is wie de nieuwe burgemeester van Den Helder wordt.

Klik hier voor de online enquête.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button