Den HelderUitgaan

Drijf-in bioscoop Fort Westoever met lekker zonnetje

Den Helder –  Nee, het is geen typefout, gewoon met je bootje aankomen drijven en een film kijken. Een heuse Drijf-in bioscoop was zaterdag bij Fort Westoever gerealiseerd, voor het open monumenten Weekend. Op verschillende tijden waren drie verschillende films te zien. In het lekkere zonnetje was het goed toeven op het terras en voor de drijvende bioscoopgangers. Door de led-techniek van het scherm was zelfs met het felle licht toch alles goed te zien.

Vanaf het terras was zelfs met het tegenlicht het scherm goed te zien (DHfoto)

“Vanwege Corona hebben we eigenlijk alle activiteiten voor het komende jaar laten vervallen, alleen deze hebben we laten staan in de hoop dat het nog zou lukken”, aldus woordvoerder van de Stelling Den Helder Manouk van Deutekom. Met de steeds versoepelende maatregelen kregen ze steeds meer hoop op een goede afloop. “Zo’n anderhalve week gelden kregen we de vergunning van de gemeente en afgelopen woensdag kregen we de licenties van de films die we wilden vertonen rond.” Best een spannende aanloop dus naar dit evenement en Manouk is blij met de samenwerking met de uitbaters van Fort Westoever. “Die vonden het een geweldig idee en werkten in alles mee om het tot een succes te maken.”

Belangstelling
De middagvoorstellingen om twee en vier uur werden redelijk bezocht. Het terras was gezellig en een aantal bootjes legden aan om de films te kijken. Leuk om te zien dat een aantal passerende bootjes met een mooie draai ook even aan kwamen drijven om de films te volgen. Wie ‘s avonds de film wilde volgen moest er op tijd bij zijn, want alle plekken waren snel gereserveerd.

Niet allen het LED scherm was prima in orde, ook de geluidsinstallatie liet je de film beleven. Aan de overkant was het geluid in ieder geval goed te horen. “We hebben in de hele buurt geflyerd om de bewoners te laten weten dat we dit organiseerden, wie weet zitten ze de film wel lekker mee te kijken”, aldus een lachende en tevreden Manouk.

Ze hadden lekker snoep en chips mee en konden net over de kademuur heen de film zien (DHfoto)
De mannen in de opblaaskano moesten soms alle zeilen bij zetten om niet de kapseizen (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 0223-630461.

Wellicht ook interessant

Back to top button