Den HelderZeemacht

Zeemacht zaalvoetbal schrijft weer geschiedenis

Den Helder – Dames 2 van de damesselectie van msv Zeemacht heeft geschiedenis geschreven door zich te plaatsen voor het landelijk KNVB beker toernooi. Sporthal de Pijp in Amsterdam was vrijdagavond het decor van deze cruciale wedstrijd.

Het technisch hart van dames 2 had de dames goed voorbereid op deze wedstrijd. Wardburgia zette hoog druk, waardoor het lastig werd hier onderuit te spelen. Wardburgia kreeg een paar goede kansen, maar deze werden of niet benut of keepster Joy Berendsen stond op de goede plaats. Bijna aan het einde van de eerste helft was het Demi Siemelink die uit een individuele actie de bal snoeihard inschoot. Voor de keepster van Wardburgia was hier geen houden aan, 0-1.

Omdat de wedstrijd gespeeld werd met eredivisie regels moesten de dames van Zeemacht oppassen niet tegen een volgende fout aan te lopen. Dit zou een directe tien meter trap voor Wardburgia opleveren. Zeemacht bleef geconcentreerd en speelde de eerste helft uit.

Onder druk
Na rust werden de bedoelingen van Wardburgia al snel duidelijk. Nog meer dan in de eerste helft lagen de dames van Zeemacht onder druk. De later tot woman of the match verkozen keepster, Joy Berendsen, liet ook hier weer zien zien waartoe ze in staat was. Toch was het Wardburgia die de score op gelijke hoogte bracht, 1-1. De bezoekers kregen toch nog de kans hun eigen spel te spelen, waardoor ze onder de druk vandaan kwamen. Aan beide kanten kwam het niet meer tot doelpunten, waardoor er overgegaan werd tot het nemen van penalty’s.

Het was Zeemacht die begon, Bianca Kwast, Melanie Vaalt, Demi Siemelink en Annette Böllerman-Ploeg waren de dames die de penalty prachtig in het doel van de tegenstander legden. Joy Berendsen schitterde in deze penaltyreeks ook weer door een ingeschoten penalty te houden. Verder was Wardburgia niet bij machte een zelfde reeks als Zeemacht te laten zien.

Hierdoor speelt de dames selectie van msv Zeemacht komend seizoen met twee teams in de nationale beker competitie. Dit is uniek voor de stad Den Helder in het algemeen en voor het zaalvoetbal in het bijzonder. Vrijdag 18 september komt dames 2 in de hoofdklasse uit in Alkmaar tegen Sportstars vr3, en dames 1 speelt uit in Rotterdam tegen Feyenoord Futsal in de eredivisie.