Hollands Kroon

Video: Kolhorn gaat knallend het jaar uit

Advertentie:

Kolhorn – Elk jaar verzorgt Cees Visser van de stichting Kolhorn Vooruit op oudejaarsdag op de ondergelopen ijsbaan het carbidschieten. In plaats van een nieuwjaarsreceptie even knallen, biertje drinken en gezellig napraten. Geen groot volksvermaak en maar één bus om mee te schieten, maar de bezoekers vinden het allemaal prachtig. Even voor een paar uurtjes komen de Kolhorners bij elkaar om op deze manier het oudjaar uit te luiden.

Het knallen blijkt toch wel echt een mannendingetje te zijn. De vrouwen die aanwezig zijn blijven op behoorlijke afstand of zitten lekker in de kantine aan een bakje koffie. Cees knalt er twee uur flink op los en de ene keer lukt het beter dan de andere keer. Ook de jeugd kwam zondag een kijkje nemen en mocht af en toe helpen om de lont aan te steken.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button