Zilver en brons voor Bianca Groot op NK Open Water

Den Helder – De eerste Nederlandse Zwemkampioenschappen sinds twee jaar werden afgelopen vrijdag en zaterdag weer georganiseerd, het NK Open Water Zwemmen in Sleeuwijk. In de vrij afgelegen omgeving in het noorden van Brabant was de organisatie in staat om veilig verschillende afstanden voor de Nederlandse open water top te organiseren. Dit NK verliep voor Bianca Groot van MSV Zeemacht zeer succesvol.

Op vrijdag bij de drie kilometer vrije slag Masters behaalde zij de zilveren medaille achter Karin Stein (ZVVS, Vlaardingen). Op zaterdag bij de voor haar minder favoriete 2 kilometer schoolslag Masters, zwom ze keurig naar het brons. Hiermee werd het nieuwe zwemseizoen voor MSV Zeemacht met een grote knal geopend.

Vanaf volgende week komen ook de overige wedstrijdzwemmers in actie met als eerst op zaterdag 18 september in het eigen bad in Den Helder de interne oefenwedstrijd voor minioren, Learn2Race, gevolgd door een limietwedstrijd op 26 september in Alkmaar voor junioren, jeugd en senioren. De eerste serieuze wedstrijden zijn de KNZB competitiewedstrijd op 3 oktober en de prestigieuze Juttercup op 10 oktober, allebei in het wedstrijdbad van Aquacentrum Den Helder.

Exit mobile version