Den HelderSport

Darts4Kika gewonnen door Pierre Nannings

Adverentie

Den Helder – Een heerlijk zonnetje en weinig wind, de perfectie omstandigheden voor de zevende editie van het Darts4Kika straattoernooi. Het toernooi werd traditiegetrouw gehouden op de straat voor café Sluis 45. De opkomst was met veertig deelnemers fors minder als de ‘voor’ Corona edities, maar de sfeer was zeker net zo goed te noemen. Pierre Nannings wist het toernooi te winnen, in de spannende en sportieve finale versloeg hij Mike van de Wijngaard.

Spannende finale in de winnaarsronde tussen Pierre en Mike

Het toernooi is uniek, want buiten wordt er eigenlijk nooit gedart, en daar is een goede reden voor. Darten is een precisie sport en elk zuchtje wind maakt het eigenlijk onmogelijk om stabiel te gooien. Nou weet elke deelnemer dat de wind een geduchte tegenstander is en dat iedereen er last van heeft. “Dat is nou juist ook de charme van het buitendarten” is een veelgehoorde uitspraak. Mocht het op de toernooidag te slecht weer zijn, dan heeft café Sluis 45 genoeg binnenbanen om de wedstrijden toch te kunnen gooien.

Het stralende zonnetje zorgde tijdens de partijen tussen de veertig deelnemers voor prima omstandigheden. Natuurlijk moest er met het warme weer genoeg gedronken worden,  dit was voor de meeste deelnemer natuurlijk geen enkel probleem.

Dartwedstrijden kennen een winnaars- en verliezersronde. Als je tijdens je eerste partij verliest lig je niet uit het toernooi. Je krijgt dan nog een kans in de verliezersronde, de winnaars gaan uiteraard de winnaarsronde in. Aan het einde van de dag dus twee klinkende finales. De finale van de verliezersronde werd gewonnen door Debby Witteveen, zij versloeg nipt Jack Houwen. Leuk dat de eerste vrouwelijke winnaar voor dit toernooi nu een feit is. De finale bij de winnaarsronde werd gewonnen door Pierre Nannings, door Mike van de Wijngaard te verslaan. Een sportieve wedstrijd die op het scherpst van de snede werd gespeeld, de sportiviteit was ook na afloop goed te zien.

De opbrengst van het toernooi, bestaande uit het inschrijfgeld van de deelnemers en de nodige sponsoring, was tijdens het schrijven van dit artikel nog niet bekend en zal op een later tijdstip bekendgemaakt worden. De volledige opbrengst is voor de Stichting Kinderen Kankervrij (Kika).

Pierre en Mike met veel respect voor elkaars prestatie
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button