Sport

Glenn van Nierop eindigt in kleine finale

Lyon – Bij het EK stayeren in de Franse stad Lyon bleef Glenn van Nierop (Wieringerwaard), drievoudig winnaar van de Tour de Lasalle, zaterdag steken op een zevende plaats in de kleine finale. De dag ervoor reed Glenn een goede serie, die hoopvol was voor de kleine finale. Een top drie klassering leek mogelijk.

Glenn na afloop “In de serie reed ik een gemiddelde van boven de 70 kilometer per uur. Dat je dan niet geplaatst wordt voor de grote finale is geen schande”. En over de kleine finalerit: “Het liep gewoon niet zoals de dag ervoor. Bij een inhaalpoging moest ik teveel geven en herstellen was er daarna niet meer bij.” Volgende week start van Nierop bij een stayerswedstrijd in het Duitse Solingen.

Voor oud-gangmaker Uwe Smit uit Julianadorp was ook een rol weggelegd. Bij dit EK was Smit teammanager voor Groot Brittannië. “Mooie opgave om een beginnend stayer door zo’n toernooi te loodsen. De stayer Tom Ward begon met rondetijden van 22 seconden. Twee dagen later was dat 17,6 seconden. En dan knap vijfde in de kleine finale”, aldus Uwe.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button