Nieuws

Stichting Kinderfietsjes Actie geeft tandem weg aan minima (video)

Advertentie:

Noordkop – Meer dan drieduizend fietsen hebben Paul, Mans en Jan van stichting Kinderfietsjes Actie uit Zwaag al opgeknapt en weggeven aan minderbedeelden. Van klein tot groot, alle fietsen krijgen een nieuwe gebruiker. Voor een tandem die al een tijdje in de showroom staat hebben ze een speciale weggeefactie bedacht. De fiets gaat naar een gezin in de Noordkop dat de fiets goed kan gebruiken.

“Er gaat behoorlijk wat tijd in zitten, vooral de afgelopen maanden. Zestig, zeventig uur per week is niks”, verzucht Paul Buis van de stichting. Vorige week gaven de heren de drieduizendste fiets weg en dat was reden voor een groot feest. Naast het organiseren van dat festijn is Buis bezig met het ophalen van gedoneerde fietsen, contact met stichtingen en donateurs en natuurlijk mensen blij maken met hun nieuwe fiets. Allemaal voor niets en allemaal in zijn vrije tijd. “Maar we doen het allemaal met heel veel liefde”, zegt Paul. “De gezichten die je ziet van de kinderen die je dankbaar zijn. Daar doe je het voor”, vult collega Jan hem aan.

Mans Semler vormt het technisch hart van de stichting. In zijn werkplaats in het gebouw van voetbalclub HSV keurt hij gedoneerde fietsen, verzamelt hij onderdelen en knapt hij de fietsen op. “Ik ben van huis uit geen fietsenmaker, maar ik sleutel al vanaf mijn zestiende aan fietsen, dus ik kom een heel eind”, zegt Mans met een lach. Het is hard werken, maar het is het allemaal waard: “Ik maak er mensen blij mee, alleen al de lach op hun gezicht. Dat doet me goed.”

De stichting is ook in de Noordkop actief. Ze ontvingen al donaties uit Den Oever en Middenmeer, en er zijn ook al veel fietsen deze kant op gekomen. Met de weggeefactie hopen Paul en Mans dat de stichting meer naamsbekendheid krijgt in de Noordkop. “Wie weet meldt iemand zich die een handje wil komen helpen..”, zegt Paul.

Weggeefactie
De tandem moet dus een mooi plekje krijgen bij een gezin dat de fiets nodig heeft. Bent of kent u iemand die de fiets met zoon of dochter goed kunt gebruiken, stuur dan een mail naar winnen@regionoordkop.nl met daarin uw verhaal, o.v.v. ‘Tandem’.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button