Den HelderPolitiekSport

Verhuizing FC Den Helder niet voor 2030 aan de orde

Advertentie:

Den Helder – Wethouder Petra Bais zegt naar aanleiding van vragen door De Stadspartij en Behoorlijk Bestuur dat verhuizing van voetbalclub FC Den Helder op dit moment niet aan de orde is. Stadsvernieuwer Edzo Bindels pleitte daarvoor bij de presentatie van de omgevingsvisie voor Nieuw Den Helder. Volgens Bais zouden dergelijke ontwikkelingen mogelijk vanaf 2030 wel op de agenda komen.

De Stadspartij en Behoorlijk Bestuur raakten beiden bezorgd naar aanleiding van berichtgeving over Sportcomplex de Streepjesberg. Stadsvernieuwer Edzo Bindels van ontwerpbureau West 8 zei over de locatie nabij de duinen dat deze met de huidige invulling te extensief gebruikt wordt. Volgens Bindels zouden enkele vrijstaande woningen beter passen en ervoor zorgen dat de wijk beter betrokken wordt bij het nabijgelegen natuurgebied. De Stadspartij diende politieke vragen in, maar Behoorlijk Bestuur stelde eigenlijk dezelfde vragen mondeling tijdens de raadsvergadering maandagavond: “Zijn er plannen om Sportcomplex de Streepjesberg te verhuizen?” Dat wilde fractievoorzitter Sylvia Hamerslag weten.

Volgens de portefeuillehouder is het momenteel niet aan de orde: “Er is slechts een concept omgevingsvisie gemaakt en daarin staat op die locatie inderdaad een duingebied met een handvol woningen. Van een verhuizing is op dit moment absoluut geen sprake.” Daarom voelde Bais ook niks voor het verzoek van Harry van Dongen van de Stadspartij om een aparte vergadering over dit onderwerp in te plannen. Toch doet Bais de deur niet volledig dicht: “Mocht het in een later stadium wel aan bod komen dan is dat niet eerder dan 2030. Op dat moment betrekken we uiteraard ook de voetbalclub bij de ontwikkelingen.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button