Den Helder

Citymarketing: “heel blij met evaluatierapport”

Advertentie:

Den Helder – Stichting Citymarketing is heel blij met het evaluatierapport dat maandag openbaar is gemaakt. De evaluatie is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Den Helder met als doel om het bereik en effect van Citymarketing zichtbaar te maken. Onderzoeksbureau Place to Be concludeert onder meer dat de regie op Citymarketing ontbreekt en dat er weinig tot geen meetbare doelstellingen zijn geformuleerd. “We kunnen ons vinden in de conclusies die in het rapport staan. We waren al bezig punten te verbeteren die in het evaluatierapport ook genoemd worden, dus dat is alleen maar goed”, zegt Anita Veenendaal, de directeur van Citymarketing Den Helder.

De opdracht Citymarketing te evalueren komt voort uit een motie van de PvdA, waarin zij ook wensten duidelijke doelen en verwachtingen richting Citymarketing te stellen. PvdA-raadslid Ben Spandaw vertelt dat zijn fractie blij is dat de evaluatie grondig is uitgevoerd. “Het maakt de zaken inzichtelijk en geeft handvatten om Citymarketing te verbeteren, zodat het op de juist manier ingezet kan worden.” De raadscommissie bestuur en middelen bespreekt het evaluatierapport op 25 september, waarbij ook wordt ingegaan op de te nemen vervolgstappen.

Ondertussen gaat Citymarketing “verder met wat we aan het doen zijn”, aldus de directeur. Zo voerde de organisatie al gesprekken met stakeholders om de doelstellingen beter te omschrijven en meer regie te krijgen. Veenendaal geeft aan dat Citymarketing de bespreking door de commissieleden zal volgen en afwacht wat de gemeente uit het rapport gaat halen. “We kijken uit naar de vervolgopdracht en de verdere samenwerking met onze stakeholders.”

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

5 reacties

  1. Je kunt wel een hele organisatie optuigen, dure managers aanstellen en allerlei doelstellingen formuleren om een stad in de markt zetten, maar uiteindelijk verkoopt een stad zichzelf door de bezoeker of inwoner goede voorzieningen en een prettig verblijfsklimaat te bieden…. Een adequaat opererend gemeentebestuur wil ook nog wel eens een handje helpen, maar daar ontbreekt het aan in Den Helder en dat zal in de toekomst niet veranderen.

    1. Wat een lapswansverhaal! En er werkt niet eens een manager bij citymarketing. Je hebt je duidelijk niet verdiept in wat citymarketing allemaal doet voor de stad. Helder Licht met al die gekleurde en verlichte gebouwen, die 3D tekeningen, het monumentenweekend, evenementenagenda, die stadsboekjes met plattegrond om maar eens iets te noemen. Kijk eens op hun website zou ik zeggen. Zeker wel dat dat bijdraagt!

      1. Aan mijn mening mankeert niet zo veel, want de mens is vrij om te denken wat hij wil, en hij mag dat zelfs uiten op een platform als dit, maar spelling is aan regels gebonden. Te uwer informatie: het is lapzwans, en niet lapswans…..

        1. Aan de mening van Romy mankeert het ook niet , omdat deze persoon een andere zienswijze heeft dan u uwe ,hoeft u die niet te gaan afbranden op schrijf fout. Triest .

Wellicht ook interessant

Back to top button