Den Helder

Gratis plantenpakket en boom voor scholen

Advertentie:

Den Helder – Naast de actie ‘Gratis Groene Tuin’ voor inwoners van Den Helder opent de Helderse Vallei in samenwerking met de gemeente nu ook de inschrijvingen voor het NK-tegelwippen voor scholen. Basis-, voorgezet onderwijs- en mbo-scholen kunnen zich aanmelden voor de uitdaging om het schoolplein een stukje groener te maken.

Scholen die zich aanmelden voor het NK-tegelwippen krijgen gratis een zogenaamd boomspiegelpakket. Dit is een plantenpakket met biologische, inheemse en eetbare planten en één boom. De planten passen op het stukje grond rond de boom, wat een boomspiegel wordt genoemd. Genoeg tegels wippen is van belang; een boom heeft namelijk een ruime boomspiegel nodig zonder tegels, om genoeg water bij de wortels te krijgen.

Aanmelden
Wie zijn of haar school wil verrijken met een stukje groen kan zich aanmelden via het emailadres van de Helderse Vallei: info@heldersevallei.nl. Per schoollocatie is er één boomspiegelpakket beschikbaar. Aanmelden kan alleen in september, de pakketten zullen in oktober afgeleverd worden.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button