Den HelderMaritiemVideo

Offshore Experience bespreekt de toekomst van de Noordzee én Den Helder (video)

Adverentie

Den Helder – Bestuurders, ondernemers en andere belanghebbenden verzamelden zich op dinsdag 12 september in De Kampanje voor de Offshore Experience. Een interactieve dag over de toekomst van bedrijvigheid in de Noordzee, georganiseerd door Port of Den Helder, ECHT en North Sea Energy Gateway. “We willen de blauwe economie die zich steeds meer ontwikkelt een plekje geven in een event”, vertelt organisator Katja Naber.

Een belangrijk thema bij het congres is veiligheid op zee. Het opblazen van de North Stream pijpleiding en regelmatige bezoekjes van Russische ‘onderzoeksschepen’ vormen een reële dreiging voor de activiteiten op zee, vertelt Frank Bekkers van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS) in een toespraak. Het is daarom belangrijk om met alle belanghebbenden bij elkaar te komen om het over de Noordzee te hebben.

Daarbij zijn niet alleen marine en olie- en gasbedrijven uitgenodigd. Visserij, overheidsinstellingen, windenergie en ook natuurorganisaties zijn vertegenwoordigd. Het kost soms nog wel wat moeite om die nieuwe bedrijven naar Den Helder te krijgen, vertelt Naber van de Port of Den Helder. “Dat lukt steeds beter, omdat die bedrijven ook zien dat Den Helder een interessante plek is.” Vanwege de bestaande infrastructuur en activiteiten én door toekomstige investeringen, bijvoorbeeld met het Akkoord Maritiem Cluster dat in juni werd ondertekend.

Tijdens het Offshore Event wordt dus veel gesproken en genetwerkt, en geven verschillende bedrijven voorproefjes van hun activiteiten. Een mooie toevoeging: “er komt ook een grote groep leerlingen van VONK om kennis te maken met alle verschillende activiteiten”, vertelt Naber. Al die nieuwe activiteiten moeten natuurlijk ook uitgevoerd worden.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button