Nederlands Record voor Bianca Groot

Nederlands Record voor Bianca Groot.
Den Helder – Dit zwemweekend stond in het teken van de lange afstanden voor een aantal Zeemachtzwemmers. In Luxemburg zwom Bianca Groot bij de Luxembourg Open Masters en dichtbij in Alkmaar stond een aflevering van de lange afstanden circuit gepland voor een drietal Zeemachtzwemmers.

In Luxemburg knalde Bianca naar een nieuw Nederlands Masters record op de 800 meter vrije slag door haar persoonlijk record met maar liefst negentien seconden te verbeteren. Het oude Nederlands record stond op naam van Atie Pijtak (ZPC Amersfoort) en stamde nog uit 2007. Dit is het derde Nederlandse record dat Bianca op haar naam heeft gezet.

In Alkmaar dook Collin Schouten voor het eerst onder de 17 minuten op de 1500 meter vrije slag en verbeterde zijn persoonlijk record met 15 seconden. Met deze tijd voert hij op dit ogenblik de seizoenranglijst in Nederland aan. Emma Riemers kwam dicht bij de 10 minuten grens op de 800 meter vrije slag en Nikki Hofland zwom net boven haar persoonlijk record op de 200 meter wisselslag.