Den HelderSportVideo

Doortrappen on Tour in uitverkochte Kampanje (video)

'We willen dat iedereen door blijft fietsen, het liefst tot hun honderdste'

Adverentie

Den Helder – De Kampanje stroomde vol met fietsfanaten op 12 oktober. Om ouderen te helpen zo lang en zo veilig mogelijk te blijven fietsen organiseerde Doortrappen on Tour samen met Team Sportservice een bijeenkomst om stil te staan bij het project Doortrappen en om informatie over veilig fietsen te delen met ouderen uit de Noordkop.

Het programma Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om ouderen op de fiets te houden. Door de komst van de e-bike kunnen ouderen steeds langer blijven fietsen en dat moet natuurlijk wel veilig blijven. Met Doortrappen slaan het ministerie, provincies en gemeenten de handen ineen om dat voor elkaar te krijgen. Juul van Rijn is verantwoordelijk voor het project. “Als je kijkt naar fietsongevallen zijn daar best vaak mensen van boven de zestig bij betrokken en als die vallen, dan is het vaak best wel serieus. Vaak durven ze daarna niet meer te fietsen en dat vinden is jammer, want het is goed voor ouderen om zo lang mogelijk te blijven fietsen.” aldus van Rijn.

Tijdens de bijeenkomst tekenden de gemeenten uit de Noordkop een intentieverklaring om het Doortrappen-programma te borgen in het de verkeersveiligheidsstrategie van de verschillende gemeenten. “Daarmee kunnen we in de toekomst doorgaan met Doortrappen, om zoveel mogelijk ouderen op de fiets te houden” vertelt Nanda Timmerman, coördinator Doortrappen bij Team Sportservice. Timmerman: “Een aantal van ons zijn nu opgeleid tot fietsdocent dus nu kunnen ouderen niet alleen bij ons terecht met vragen of onzekerheden, maar bijvoorbeeld ook om fietslessen te volgen.”

De provincie heeft zich ook bij het project aangesloten. Voor de provincie is verkeersveiligheid een belangrijk thema, daarnaast fungeert deze bestuurslaag als een schakel tussen landelijke en lokale overheid. Sylvia van Oevelen is vanuit de Provincie Noord-Holland verantwoordelijk voor de communicatie tussen de verschillende partijen: “Uiteindelijk willen we minder verkeersslachtoffers. Dat doen we door te kijken naar de infrastructuur, zijn de wegen wel goed? Maar we doen ook aan gedragsmaatregelen en daar is ‘Doortrappen’ onderdeel van.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button