TexelUitgaan

Vuurtoren ’s avonds open in herfstvakantie

Advertentie:

Texel – De Texelse vuurtoren is in de beide herfstvakantieweken op dinsdag, woensdag en donderdag tot 21.00 uur geopend. Op deze dagen is het dus ook mogelijk te kiezen voor een tijdslot tijdens de schemering of in het donker.

Vanaf de Texelse vuurtoren zijn, bij helder weer, de lichtbundels van de vuurtorens van Den Helder, Vlieland en Terschelling ‘s avonds goed te zien. De verlichting op de schepen, in de huizen van de Cocksdorp en van de vuurtoren zelf maken het tot een unieke ervaring om de toren in het donker te beklimmen. Mocht het onverhoopt heel hard gaan waaien, dan kan besloten worden de toren te sluiten. Dit gebeurt vanaf windkracht 8.

Bij de vuurtoren is het vooraf kopen van een tijdslot, in tegenstelling tot de andere musea, nog wel noodzakelijk. Dit heeft ook belangrijke voordelen voor de bezoeker: met een kaartje ben je verzekerd van een bezoek en dankzij het beperkte aantal kaartjes per tijdslot blijft de drukte beperkt. Zeker bij de avondopenstellingen is het aan te bevelen ruim op tijd een kaartje te kopen. De vuurtorenmedewerkers weten uit eerdere ervaringen dat deze tijden erg gewild zijn.

De verlengde openingstijd van de vuurtoren is op 19, 20, 21, 26, 27 en 28 oktober. Op deze zes dagen is de toren tussen 10.00 en 21.00 uur te bezoeken. Alle andere dagen van oktober is de vuurtoren van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

  1. die in Den Helder al ruim 10 jaar niet omdat ze in hier te beroerd zijn om wat onderhoud te plegen aan dit soort zeldzame gebouwen

Wellicht ook interessant

Back to top button