Cultuur/NatuurUitgaan

Wintergasten op Balgzand?

Advertentie:

Den Helder – Balgzand is een belangrijk kruispunt van vogeltrekwegen, een rustplaats voor trekvogels en doorgaans niet toegankelijk voor publiek. Op zaterdagmorgen 23 oktober is er een wandeltocht, van bijna vijf kilometer, onder leiding van een gids van Landschap Noord-Holland op vogelexcursie om deze wintergasten zelf te bekijken. De tocht begint om 9:15 uur en duurt ongeveer tot 11:45 uur.

De trekvogels stoppen hier om uit te rusten en hun voorraad vet aan te vullen. Velen blijven zelfs de hele winter, ze vinden er een overvloed aan voedsel wanneer het laag water is. Veel van de vogels die hier leven hebben relatief lange poten en worden daarom “steltlopers” genoemd. Kleine steltlopers zoals kanoet- en bonte strandloper zijn in grote aantallen te verwachten en ook grotere soorten zoals wulp en scholekster. Ook zijn er verschillende soorten eenden te vinden en natuurlijk grote roofvogels op zoek naar een prooi.

Fietsen of wandelen
In overleg met de deelnemers wordt er gelopen of gefietst naar het schor waar de meeste vogels zitten. Een eigen verrekijker? Neem die dan mee. Er is ook een telescoop beschikbaar.

Vertrekpunt Bezoekerscentrum Natuurinformatiecentrum ’t Kuitje, Oostoeverweg 80. De kosten: zijn € 7,00 en beschermers betalen € 4,00. Verdere informatie en reserveren via de website www.gaatumee.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button