Den HelderJeugdVideo

Burgemeester leest voor in de Tovertuin (Video)

Advertentie:

Den Helder – De kinderboekenweek is nog in volle gang. Om ook de jongste inwoners van Den Helder hierbij te betrekken las Burgemeester Jan de Boer vandaag voor bij kinderdagverblijf de Tovertuin.

Geheel in lijn met het thema ‘Gi-ga-groen!’ las de burgemeester voor in de tuin van het kinderdagverblijf. Onder de ochtendzon in een prieel tussen de wilde bloemen vertelde hij twee korte verhalen, over picknicken en diertjes die te vinden zijn in de tuin. “Het is ontzettend belangrijk dat kinderen zelf gaan leren lezen, maar het is natuurlijk nog leuker als je drie of vier jaar bent en voorgelezen wordt”, aldus burgemeester de Boer. Hij benadrukte dat het stimuleren van lezen een belangrijke basis vormt voor de toekomst. “Bij voorlezen begint het gebruiken van je fantasie en voorstellingsvermogen, en dat heb je je hele leven nodig.”

Shirley, pedagogisch medewerker op het kinderdagverblijf, benoemt dat via verschillende activiteiten aandacht is besteed aan de kinderboekenweek en het bijbehorend thema. “We lezen iedere dag voor, maar buiten het lezen om zingen we bijvoorbeeld ook liedjes. Er wordt veel aan de taal gewerkt.” Daarnaast wordt er regelmatig geknutseld, en worden de kinderen aan de hand van het ‘groene’ thema van dit jaar meegenomen de moestuin in.

Als dank voor zijn voorleeskunsten ontving de burgemeester een aantal tekeningen van de kinderen, en een vers geplukte pompoen uit de Tovertuin. Zeker met de pompoen wist de burgemeester wel raad: “Daar ga ik zelf thuis mee toveren, dat wordt soep”.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button