Sport

Humoristisch theater over positief coachen jeugdige sporters

Gratis voorstelling, mede mogelijk gemaakt door het Sportakkoord

Wieringerwerf – Betere prestaties, minder incidenten, minder afhakers en meer plezier voor de trainers en coaches. Daarover gaat de theatervoorstelling “Dat schiet lekker op zo!”, die vrijdag 28 oktober te zien is in de kantine van voetbalvereniging DWOW. De voorstelling gaat over een positief sportklimaat voor alle sportclubs.

“In zo’n klimaat kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen – en verbeteren dus de prestaties – en haken zij minder snel af. Maar er komen ook minder incidenten voor en voor trainers en coaches is het bovendien leuker om actief te blijven of te worden”, licht Bregje Sinnema van Team Sportservice het nut toe.

“De voorstelling geeft daarvoor een krachtige aanzet. Maar iedereen die komt kijken krijgt ook gewoon een leuke voorstelling te zien. Het is een humoristische voorstelling over effectief begeleiden van jeugdige sporters. Interessant voor trainers en coaches, maar ook andere bestuurs- en commissieleden of geïnteresseerden zijn welkom.”

Zijn eigen zoon
In de voorstelling zien we een coach die een positievere aanpak probeert bij de jeugdige sporters die hij onder zijn hoede heeft, waaronder zijn eigen zoon. Want dat zou goed werken, heeft hij gehoord. Maar in de praktijk blijkt dat nog niet zo makkelijk te zijn.

Deze voorstelling is van stichting Positief Coachen, bekend van onder andere ‘Wel winnen, hè!’, en wordt omarmd door NOC*NSF. De uitvoering op vrijdag 28 oktober begint om 19.30 uur bij DWOW aan de Prinses Irenelaan in Wieringerwerf. De inloop is vanaf 19.15 uur, de voorstelling duurt van 19.30 tot 20.45 uur en kent geen pauze. De toegang is normaal 15 euro, maar dankzij het Sportakkoord Hollands Kroon dit keer gratis te bezoeken. Van tevoren aanmelden is verplicht en kan via https://positiefcoachen.nl/voorstellingen/wieringerwerf/. Daar is ook meer informatie te vinden, zoals de trailer: https://vimeo.com/293345513.

Meer weten? Neem contact op met Bregje Sinnema van Team Sportservice: bsinnema@teamsportservice.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button