Uitgaan

Lezing over ‘Beeldig Barcelona’ in School 7

Den Helder – Dat Barcelona zo’n populariteit geniet is meer dan terecht. De stad heeft een lange geschiedenis en ontzettend veel moois te bieden. KopGroep Bibliotheken organiseert in samenwerking met Bureau Boeiend een kunstlezing over de Spaanse stad. De lezing in School 7 staat uitgebreid stil bij de rijke culturele geschiedenis, aan de hand van interessante beelden.

De geschiedenis spookt nog steeds rond in Barcelona. Al in de Romeinse tijd was de hoofdstad van Catalonië een ommuurde stad, maar van die muren staat er nu alleen nog een overblijfsel bij de Kathedraal. Diezelfde gotische kathedraal is de vrucht van een lange bouwgeschiedenis, waarvan ze meer dan acht decennia lang ook nog eens moskee was. Barcelona brak op een grootse wijze uit het verleden de moderniteit in toen de wijk Eixample werd aangelegd: een raster van kaarsrechte, lommerrijke straten en brede boulevards dat, ondanks het repetitieve karakter. beslist niet saai is. De moderne stad heeft veel moois te bieden, van de interessante museumcollecties tot hedendaagse architectuur, zoals de Torre Agbar van Jean Nouvel. En tijdens de lezing komt natuurlijk ook één van de beroemdste architecten in Barcelona aan bod: Antoni Gaudí.

Aanmelden
De lezing begint op dinsdag 25 oktober om 19:30 uur in School 7. Kaartjes kosten €7,50 en zijn verkrijgbaar op www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie in School 7. Een kaartje is inclusief een kop thee of koffie in de pauze.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button