NieuwsVideo

Week van de veiligheid van start (Video)

Den Helder – Samen met haar veiligheidspartners staat de gemeente Den Helder stil bij de week van de veiligheid. Op verschillende plekken in de gemeente zijn politie, brandweer en handhaving aanwezig om met inwoners te praten over veiligheid in hun wijk.

Deze mobiele spreekuren geven inwoners van de wijk de kans hun vragen te stellen, advies in te winnen, of een laagdrempelig gesprek te voeren met de veiligheidspartners van de gemeente. Patrick van der Hout, wijkagent in Nieuw Den Helder, vind het belangrijk dat hij benaderbaar is voor de wijkbewoners: “Ik vind het sowieso belangrijk dat mensen weten dat ze altijd met een vraag bij de politie terecht kunnen, en dit maakt het heel laagdrempelig. Je kan hier aanschuiven aan een tafeltje, je verhaal doen, en ik kijk wat ik voor je kan betekenen.”

Wijkboa Patrick, niet te verwarren met de wijkagent, sluit zich aan bij zijn naamgenoot. “Ik denk dat zo’n week hard nodig is. Er speelt veel in de gemeente Den Helder, en ik denk dat het goed is om daar extra aandacht aan te besteden”. Ook hij noemt toegankelijkheid een waardevolle factor voor deze week. “Mensen komen soms met dingen waar je eerst geen rekening hebt gehouden, terwijl dat wel een punt van aandacht kan zijn waar je iets mee moet.”

De effecten van de energiecrisis leggen ook een aandachtspunt bloot. In toenemende mate worden alternatieve methoden gebruikt om huizen te verwarmen, maar dit is niet altijd zonder gevaar. “We merken landelijk een toename in CO problematiek”, aldus Ronald Was van Veilig Leven Nederland. CO, ook wel koolstofmonoxide, is een geurloos gas wat vrij komt door onvolledige verbranding van bijvoorbeeld hout of andere materialen. “De klachten van CO vergiftiging lijken erg op griepklachten, het wordt dus vaak niet opgemerkt.” De brandweer raadt dan ook iedereen aan om een CO melder aan te schaffen om een vergiftiging te voorkomen.

De week van de veiligheid duurt nog tot en met 15 oktober. Waar de veiligheidspartners de komende dagen te vinden zijn is te zien op de website van de gemeente Den Helder.

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

Back to top button