Uitgaan

Groene reporter Raoul geeft rondleidingen door duurzame huizen in Noordkop

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Huizenbezitters uit heel Nederland zetten 28 oktober en 4 november hun deuren open om geïnteresseerden hun duurzame oplossingen in huis te laten zien. Het is echter ook mogelijk om digitaal binnen te kijken bij bij duurzame huizen in de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Dit kan via het evenement Gluren bij de Duurzame Huizen Route.

Groene reporter Raoul verzorgt op 23, 24, 30 en 31 oktober online rondleidingen. Huiseigenaren laten de duurzame maatregelen zien en vertellen waarom zij hiervoor hebben gekozen. Ze delen tips, ervaringen en dilemma’s. Na de rondleiding kunnen er live vragen worden gesteld aan de bewoners en aan een onafhankelijk energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Aanmelden kan via www.duurzaambouwloket.nl/gluren-noordkop.

Daarnaast rijdt ook de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket dit najaar rond. Inwoners die geïnteresseerd zijn in de verschillende energiebesparende producten, zijn van harte welkom in de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket. De showroom staat op zaterdag 4 november van 10.00 tot 17.00 uur bij de Experience Store, Spoorstraat 2, Den Helder. Er zijn adviseurs aanwezig aan wie mensen hun vragen kunnen stellen. De speciale actie ‘energieadviezen aan huis’ is verlengd. Hierbij stelt de gemeente een beperkt aantal energieadviezen aan huis beschikbaar. Inwoners betalen hiervoor slechts € 50,-. Normaal gesproken kost dit € 289,-. Meer informatie is te vinden via www.denhelder.nl/woningverbeterplan.

Duurzaam Wonen Spreekuur
Ook is het mogelijk om gebruik te maken van het Duurzaam Wonen Spreekuur. Dit is op woensdag 25 oktober van 13:00 tot 16:30 uur bij de Experience Store in Den Helder. Of op maandag 13 november van 19.00 tot 21.30 uur in het stadhuis op Willemsoord. Afspraken duren een half uur. Inschrijven kan via www.duurzaambouwloket.nl/spreekuur-denhelder.

Wie vragen over energiezuinig wonen heeft, kan ze ook telefonisch of per mail stellen. Het Duurzaam Bouwloket is hiervoor bereikbaar via 0223-208 000 en via het contactformulier op de website: www.duurzaambouwloket.nl/contact. De subsidiecheck op de website van het Duurzaam Bouwloket geeft een overzicht van alle mogelijke regelingen: www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck. In 2024 is de isolatiesubsidie van de gemeente nog beschikbaar, voor meer informatie zie www.denhelder.nl/energiesubsidie.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button