Hollands Kroon

Noodfonds maatschappelijke instellingen Hollands Kroon

Advertentie:

Anna Paulowna – De energieprijzen leken het afgelopen jaar op een slechte horrorfilm voor veel inwoners, maar vooral voor veel instellingen met grote accommodaties zoals sportverenigingen, dorpshuizen en multifunctionele centra. Op 20 december 2022 heeft de gemeenteraad van Hollands Kroon daartoe een noodfonds opengesteld, waar maatschappelijke verenigingen en stichtingen een beroep op konden doen.

Deze op vrijwilligers gestoelde maatschappelijke verenigingen en stichtingen hadden immers na corona al niet veel reserves meer en daar kwamen de explosief gestegen energiekosten nog eens overheen. Uiteindelijk zijn er 12 aanvragen ingediend die getoetst zijn aan de vastgestelde verordening ‘Noodfonds maatschappelijke instellingen’ en gedeeltelijk of geheel zijn gehonoreerd. In totaal is er € 77.064,72 aan subsidie verstrekt.

Voor de noodsituatie bij de verschillende zwembaden is ander traject doorlopen.

Acute situatie
Het noodfonds was een noodgreep vanwege de acute situatie van afgelopen jaar. Dat biedt echter nog geen garanties voor de toekomst en om instellingen te helpen hun energiegebruik structureel te verlagen, biedt de gemeente Hollands Kroon gratis energiescans aan. Daarnaast heeft de gemeente Hollands Kroon de ‘investeringslening duurzaam maatschappelijk vastgoed’ ingesteld. Die instellingen in staat stelt om tegen gunstige voorwaarden voor verduurzaming te lenen.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button