Sport

22e editie van het Beukers Bike Weekend

Advertentie:

Beukers Bike Centre uit Petten organiseert zaterdag 16 en zondag 17 november voor de 22e keer een race- en mountainbikeshow. Door meewerkende fabrikanten en importeurs worden de nieuwste snufjes op fietsgebied getoond en uiteraard ontbreken ook de gravel- en strandbikes niet.

De fietsmerken Cannondale, Storm, Bianchi, American Eagle, Colnago, Scott, Trek en Cervelo zijn er met veel 2020 modellen, maar ook fabrikanten als Mavic en 9thWave (wielen), Shimano en Rotor (onderdelen), GripGrab (hand- en overschoenen), Sidi (schoenen), SIS (sportvoeding) en Wahoo (trainers en fietsnavigatie) tonen hun nieuws op deze, voor de Kop van Noord Holland, unieke show voor de sportieve fietser.

In de huiskamer een klim op fietsen terwijl de fiets meebeweegt, of de tegenwind echt voelen door middel van een Smart ventilator? Dat was al mogelijk met de Wahoo Climb en Headwind, maar nu ook op een speciaal instelbare Kickr Bike. Er kan ook online tegen elkaar gefietst worden met tegenstanders vanuit de hele wereld door middel van het programma Zwift. Snelheid, hellingspercentage, maar ook het wattage zijn gekoppeld aan de beelden op het scherm.Tijdens het Beukers Bike Weekend is dit programma te testen.

Trek Supercaliber
Niet langer kiezen tussen een hardtail en een full suspension bike, de Trek Supercaliber geeft precies de juiste hoeveelheid veerweg (60 mm achter en 100 mm voor) om zonder verlies van snelheid of tractie aanvallend te rijden op ruwe ondergrond, efficiënt te klimmen en vol te kunnen aanzetten in de sprints. Tijdens het Beukers Bike Weekend zijn deze topbikes uit te proberen.

Niks vervelender dan een zadel wat niet lekker zit, daarom kunnen bezoekers gratis en nauwkeurig de zitbotbreedte laten opmeten en krijgen ze meteen een passend zadeladvies.

Best zwaar
Bicycle Armor is een keramische coating, speciaal ontwikkeld voor de fietsindustrie. De coating laag is extreem water- en vuilafstotend en daarbij ook nog eens krasbestendig. Op de show diverse demonstraties van deze extra sterke beschermlaag voor de prachtige fiets.

Strandrace en jeugd mountainbikewedstrijd op zondag
Zondag wordt, in samenwerking met Beachbiking Nederland een strandcriterium georganiseerd die tevens mee telt voor het ATB Top Noord Holland klassement. Het strandcriterium is ook uitermate geschikt voor diegene die ook het “wedstrijdgevoel” eens willen meemaken tijdens een niet te lange wedstrijd tegen een laag inschrijfgeld. Er wordt om 14.00 uur gestart bij strandpaviljoen Zee & Zo. Op het terrein van de Watersnip gaat de jeugd tot en met 14 jaar de strijd met elkaar aan op een mooi uitgezet parkoers. Hier is de eerste start om 9.45 uur.

Koopjeshoek
Regelmatige bezoekers weten het, tijdens het Bike Weekend zijn er zeer scherpe aanbiedingen. Topkwaliteit helmen, schoenen, kleding, banden en nog veel meer wordt er aangeboden tegen opruimingsprijzen. Beide dagen geopend van 10.00 tot en met 17.00 uur. De toegang en het parkeren is gratis. De locatie is recreatiepark “de Watersnip”, net buiten Petten, bij de rotonde. Kijk ook op beukersbikecentre.nl voor de laatste info.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button