Noord-Holland

Bouwprojecten gaan door in Noord-Holland

Advertentie:

Noord-Holland heeft weer toestemming gegeven voor woningbouw, kantoorontwikkeling en industrie. Projecten in Bergen aan Zee en Amsterdam kunnen doorgaan, omdat ze geen extra stikstof uitstoten.

Op 29 mei deed de Raad van State de uitspraak dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) niet als basis voor toestemming voor activiteiten mag worden gebruikt. Daardoor stokte de vergunningverlening in heel Nederland. De provincies stelden in oktober nieuwe beleidsregels vast voor het verlenen van vergunningen op grond van de Wet natuurbescherming. Vanaf 11 oktober 2019 kunnen er daarom weer vergunningen verleend worden.

Gedeputeerde Esther Rommel (Natuur): “Na de maandenlange stilstand zijn we blij dat in de provincie weer gebouwd kan worden zonder dat de natuur daar de dupe van wordt. En hier blijft het niet bij. We verwachten dat de komende weken meer vergunningen kunnen worden verleend.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button