Uitgaan

Theatertalent Joia in de Kampanje

Theatermaker en zangeres Joia staat op 15 november met haar voorstelling ‘Zacht’ in het theater de Kampanje in Den Helder. Samen met haar band die bestaat uit twee multi-muzikanten zal ze op het podium staan. Zij toeren dit theaterseizoen met een muziektheater programma langs 20 theaters door heel Nederland. De regie is in handen van Sanna Vrij.

De voorstelling ‘Zacht’ is een theatrale reis door het hoofd van schrijver en zangeres Joia Rath. Een stormachtige collage van muziek, poëzie en filosofie. “Hoe kan je zacht zijn in een wereld vol stelligheid?” In de bloed eerlijke voorstelling komt ze haar ingesleten voorliefde voor brullende mannen, rechte lijnen en vuisten op tafel onder ogen. In de voorstelling zowel nummers van eigen hand, als parels van anderen. “Waarom wil ik alles zo graag zeker weten?. Want, wat als er geen weg is? Kun je dan nog wel verdwalen?”

Wie is Joia?
Joia Rath, geboren in 1992, is theatermaker, performer, schrijver en zangeres en werkt vanuit haar thuishaven Rotterdam. Ze studeerde af aan de Popacademy van Codarts en was finalist singer-songwriter in de Grote Prijs van Nederland. Momenteel leidt ze jong talent op als docent aan de Rockacademie. Ze heeft albums en diverse singles uitgebracht waaronder ‘Living it now’ (2015), ‘Pretty Things (2018) en recent in 2019 ‘Europa’. Joia combineert haar pop achtergrond met een open interesse voor literatuur en filosofie en dat is terug te zien in haar voorstelling ‘Zacht’.

“Op het podium ervaar ik een plek waar ik helemaal mezelf mag laten zien, zonder dat je ideeën teveel zijn. Geen gedragsregels. Een plek waar expressie, emotie en creativiteit vrij spel heeft. Super spannend, meteen een tour met twintig theaters. We kijken er enorm naar uit”, vertelde Joia.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button