Den Helder

Online kunstlezing over Londen

Advertentie:

Den Helder – ‘Wanneer iemand Londen moe is, is hij levensmoe,’ aldus de 18e-eeuwse schrijver Samuel Johnson. Op dinsdag 5 april om 19:30 uur organiseert KopGroep Bibliotheken in samenwerking met Bureau Boeiend een online kunstlezing over deze bruisende hoofdstad.

Wouter Maas neemt de deelnemers mee langs de culturele hoogtepunten van de stad en hun geschiedenis. Van de Romeinse stichting, via de middeleeuwse hoofdstad van Engeland, tot de bloeiperiode onder Elizabeth I en het uitgroeien van de stad tot grootste van Europa in de moderne tijd. In de indrukwekkende collecties van onder andere de National Gallery en Tate Modern is er een overzicht van de Westerse kunst te vinden van de middeleeuwen tot nu. De geschiedenis van de bouwkunst is al bijna even goed vertegenwoordigd; van de Tower of London tot The Shard. En in de West End is een grote concentratie theaters te vinden, waarvan de traditie terug gaat tot William Shakespeare. Tijdens deze kunstlezing komt het komt allemaal aan bod.

Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te gebruiken programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Er is de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Kaarten zijn voor €5,- te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button