Den Helder

De klokken klinken weer

Advertentie:

Den Helder – De 49 bronzen klokken van het Zeehelden-monument zullen weer regelmatig bespeeld worden. Onlangs is het monument opnieuw opgeknapt en is ook de opgang naar het beiaardklavier veiliger uitgevoerd.

Om de twee weken geeft beiaardier Boudewijn Zwart op dinsdagavond een concert vanuit het carillon, vooralsnog tot de kerst. Boudewijn Zwart is stadsbeiaardier van Amsterdam, Dordrecht en Gouda. Hij is al geruime tijd betrokken bij het carillon van Den Helder. Met hem is afgesproken dat het instrument regelmatig wordt bespeeld. Hij doet dat niet allemaal zelf, maar hij zal ook nieuw talent inschakelen. Ook zullen de automatische wijsjes regelmatig worden vernieuwd.

De bedoeling is dat het carillon minimaal één keer per maand op dinsdagavond handmatig wordt bespeeld. Het concert is, al wandelend in de nabije omgeving van het monument, te beluisteren op het Helden der Zeeplein en begint om 19.00 uur. Wie voor andere concerten een verzoeknummer wil laten spelen, kan contact opnemen via e-mail: boudewijnzwart@gmail.com. Kijk voor actuele speelmomenten op www.denhelder.online/kalender.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button