Hollands Kroon

Digitale bijeenkomsten kerkgebouwen Hollands Kroon

Hollands Kroon – Sinds begin oktober werkt de gemeente Hollands Kroon aan een toekomstvisie voor de kerkgebouwen in de gemeente. Naast verschillende bezoeken aan de kerkgebouwen worden er in november ook twee digitale bijeenkomsten georganiseerd. Zo hoopt de gemeente een nog beter beeld te krijgen van wat er speelt in en om de kerken in de gemeente. Een ieder is van harte uitgenodigd om aan deze interactieve bijeenkomsten op 16 en 24 november deel te nemen.

De eerste digitale ontmoeting heeft als onderwerp “De toekomst van het kerkgebouw” en is op dinsdag 16 november van 19:30 tot 20:20 uur. Tijdens deze eerste online bijeenkomst gaat de gemeente in gesprek met de deelnemers over welke uitdagingen gezien worden voor het in stand houden van de kerkgebouwen in de gemeente Hollands Kroon. Tijdens deze avond is de focus op het gebouw zelf en vragen rondom beheer, onderhoud, verduurzaming of aanpassing. Waar lopen de deelnemers tegenaan of welke mogelijkheden zien zij? Welke rol kan de gemeente hierin spelen?

De tweede digitale ontmoeting heeft de titel “De omgeving en de gemeenschap” en is op woensdag 24 november van 19:30 tot 20:30 uur. In de tweede bijeenkomst is er aandacht voor verschillende activiteiten die nu en in de toekomst plaatsvinden in de kerkgebouwen. Daarnaast gaat de gemeente samen met deelnemers op zoek naar inspirerende voorbeelden die zorgen voor verbinding met de omgeving. Waar zijn kansen om een plek van betekenis te zijn voor de buurt? Zijn er succesverhalen van goed bezochte en gewaardeerde activiteiten? Welke activiteiten of functies worden graag in de toekomst teruggezien in het kerkgebouw? En welke juist niet?

Aanmelden
Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan door een mail te sturen via website. Geef daarbij aan of dit geldt voor bijeenkomst #1, bijeenkomst #2 of beide bijeenkomsten.

Daarnaast kunnen inwoners van de gemeente ook een enquete invullen over de toekomst van kerkgebouwen. Meer weten over het ontstaan van onze kerkenvisie? Kijk voor dit project op ons digitale platform de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button