Cultuur/NatuurHollands KroonKop van Noord-Holland

Subsidie voor duurzame agrariërs

Kop van Noord-Holland – Agrariërs die willen leren over duurzame landbouw, of juist kennis en ervaring over dit onderwerp willen delen, kunnen subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De gemeente Hollands Kroon wijst ondernemers op de mogelijkheden en laat weten dat er tot 15 december een aanvraag kan worden ingediend.

De RVO stelt de Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie (SABE) beschikbaar. De subsidie bestaat uit verschillende modules. Een voorbeeld hiervan is duurzaam bodembeheer of het verminderen van stikstofuitstoot. Boeren die daarvoor projecten opzetten kunnen tot wel 80 procent van de kosten vergoed krijgen. Meer informatie is te vinden op de website.

Agrariërs wiens bedrijf al is omgeschakeld naar duurzame landbouw kunnen een subsidie aanvragen om een demonstratiebedrijf te worden. Zo kunnen zij kennis en ervaring delen met andere agrariërs. Ook daarover is meer te lezen op de website van de RVO. Er is maar een beperkt budget beschikbaar, zo laat de gemeente weten. Geïnteresseerden moeten dus zorgen dat ze er op tijd bij zijn.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button