Hollands KroonJeugd

Welpengroep uit Den Oever actief als Junior Energiecoach

Den Oever – Vijf weken lang doen 100 kinderen uit Hollands Kroon mee aan het spel Junior Energiecoach. Op speelse wijze ontdekken de jonge deelnemers waar en hoe ze energie kunnen besparen. De welpengroep van scoutingvereniging Corvus Corone uit Den Oever doet ook mee.

Het is donker en nat, maar dat weerhoudt de welpen van Scouting Corvus Corone niet van hun opkomst op donderdagavond. Ruim dertig kinderen tussen de zeven en elf jaar komen samen op het drassige gras voor een openingsspel. En daarna…snel naar binnen, want het is tijd voor de Junior Energiecoach! Binnen in het clubhuis vertelt welpenleider Marinus Hovius: “Wij doen met onze hele welpengroep mee met de Junior Energiecoach. Een mooi project dat goed past bij het gedachtegoed van de scouting: samen dragen we bij aan een betere wereld. We zijn veel buiten en gaan netjes om met de natuur. Daar horen het milieu en het klimaat natuurlijk bij.”

Lampen tellen
Ondertussen zijn ook scouts Pieter en Lara (allebei 10 jaar) aangeschoven. Pieter: “We doen de opdrachten van de Junior Energiecoach met z’n allen. De vorige keer hebben we alle lampen geteld. Dat was extra moeilijk, omdat er ook een ledstrip hangt en die lampjes hebben we apart geteld. We weten nu allemaal dat ledlampen minder stroom kosten dan gewone lampen.” Lara: “Sommige dingen die energie besparen doe ik thuis allang. Ik douche altijd kort en ik doe ook de deuren achter me dicht. Maar ik wist niet dat je de oplader uit het stopcontact moet halen als je telefoon vol is.”

Terwijl Pieter vertelt dat hij thuis vaak een onesie aantrekt als hij het koud heeft, stroomt het clubhuis vol met de andere scouts: het is tijd voor een filmpje van Varkentje Rund. Marinus: “Juist door dit project samen te doen, steken ze er veel van op. We bespreken de filmpjes en praten over de opdrachten. Die ervaring nemen ze mee naar huis en zo komen de tips en trucs overal terecht. Dat is hartstikke mooi, daar doen we het voor!”

Meer weten over Junior Energiecoach? Kijk op www.juniorenergiecoach.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button