Den HelderMaritiem

Aanmelden varend erfgoed voor Sail Den Helder 2023 geopend op schepenbeurs

Den Helder – Historische schepen die zich willen inschrijven voor Sail Den Helder in 2023 kunnen zich vanaf nu aanmelden bij de organisatie van het evenement. Op de eerste dag van de EOC Traditionele Schepen Beurs is bekend gemaakt dat het varend erfgoed ingeschreven kan worden.

Dit weekend is Sail Den Helder aanwezig op de traditionele schepenbeurs die plaatsvindt in de Stadshal in schouwburg De Kampanje. Hier is door de voorzitter van Stichting Sail Den Helder Arien Minderhoud de inschrijving voor het varend erfgoed officieel geopend. Tot het varend erfgoed behoren die schepen waarvan het behoud van algemeen belang is wegens hun historische, wetenschappelijke of sociaal-culturele waarde.

Meevaren als trainee
Dat er voor een opening van de inschrijving tijdens de traditionele schepenbeurs is gekozen is met goede reden. De beurs is immers een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in traditionele schepen en daar meer over wil weten. Tijdens de beurs zijn er een tweetal stands gewijd aan Sail Den Helder. Eén waar men terecht kan om alles te weten te komen over het meevaren met een schip als trainee. Het tweede informatiepunt is de Tuk Tuk van Citymarketing Den Helder.

Evenementen in aanloop naar Sail
Sail Den Helder 2023 vindt plaats van 29 juni t/m 2 juli 2023 en belooft in samenwerking met de Marinedagen een groots nautisch evenement te worden. Op 28 juni vinden in samenwerking met Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) Pre Sail Evenementen plaats op Texel, Den Oever en Kolhorn als opwarmer voor het evenement. Op 29 juni zullen de schepen gezamenlijk uitvaren naar Den Helder voor de start van Sail Den Helder 2023.

Voor alle toegelaten schepen wordt een ligplaats in de museumhaven Willemsoord aangewezen. De ligplaats gedurende Sail Den Helder en havenfaciliteiten (stroom, water en sanitaire voorzieningen) zijn gratis.

Bezitters van varend erfgoed kunnen de schepen aanmelden via Stichting Sail Den Helder. Op de website is ook informatie te vinden voor vrijwilligers en trainees.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button